luni, 21 septembrie 2015

O buruiana care creste pe orice maidan din Romania poate produce astm, eczeme si dermatite

A venit toamna si odata cu ea apar problemele celor cu alergii. O planta extrem de periculoasa care creste la margine de drum sau pe terenurile lasate parloaga poate produce conjunctivite sau chiar crizede astm celor sensibili .
"AMBROAZIA  ARTE  MISIIFOLIA "
 O buruiana , o iarba a paraginilor ,

prezenta in toate locurile lasate in paragina!
Este "OTRAVA ZEILOR PENTRU OAMENII PAMANTULUI!"
Ca sa combata aceasta planta daunatoare, ambrozia, in Timisoara de exemplu politistii 
locali ii amendeaza pe cei care... nu si-au cosit buruienile.

Liliana Sperneac – alergica, vorbeste despre efectele acestei plante:
 "In primul rand nu poti sa respiri. Ma dor ochii, am mancarimi la ochi. 
Stau toata noaptea si nu pot sa respir"
Liliana locuieste de doi ani intr-o comuna de langa Timisoara si nu a stiut ca alergia pe care a capatat-o de cand s-a mutat in afara orasului i-a fost cauzata de o planta care ii creste nestingherita sub fereastra. Ambrozia da alergii puternice si face ca inceputul toamnei sa devina chinuitor din cauza miliardelor de particule de polen pe care vantul le poate imprastia pe o raza de pana la trei kilometri distanta de planta.
"Cand bate vantul tot il aduce pe drum si trec copiii, se joaca”, spune un localnic. “Nepotul meu nu e alergic, dar nu il las nici sa mearga in zona unde-i asta. restul copiilor fac bube, fac mancarimi de piele"
Medicii spun ca buruiana produce dureri sau usturimi ale ochilor, astm bronsic sau chiar dermatite si eczeme pentru cei care ii ating frunzele.
Virgil Musta - medic primar: "Alergia la ambrozie e una dintre cele mai frecvente patologii pe care o gasim chiar acum in acest sezon. Cea mai eficienta e combaterea ambroziei. Adica sa nu fie ambrozie pentru ca atunci nu mai exista factorul alergizant"
Pentru asta, politistii locali s-au apucat sa faca poze terenurilor neingrijite si napadite de buruieni si sa taie amenzi proprietarilor neglijenti Doar ca demersul lor nu ajuta prea mult. Proprietarului unui teren pentru care politistii tocmai au mai scris o amenda, mai are de platit alte 23 de sanctiuni, in total 46 de mii de lei.
In Timisoara, proprietarii care si-au lasat terenurile de izbeliste, astfel ca ambrozia s-a dezvoltat in voie pe ele, sunt amendati cu pana la 2.500 de lei. Sunt tari care au declarat ambrozia planta de carantina si au investit bani de la buget pentru combaterea ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu