miercuri, 29 ianuarie 2014

N-a vazut Bruxellesul ce poate Romania! Am decis sa candidez la europarlamentare.Independent.

Eu nu voi sta cu mainile in san la Bruxelles. Sunt un roman care s-a dedicat Romaniei si intereselor ei: am spus adevarul chiar si cand era incomod. M-am batut mereu pentru cauza in care am crezut, indiferent de consecinte. De acum inainte, putem lupta impreuna ca sa fim tratati ca parteneri egali in plan european. In cei cinci ani de cand Romania este reprezentata de 33 de europarlamentari nu am auzit de nicio initiativa parlamentara care sa promoveze cu adevarat interesele tarii.
Europarlamentarii nostri au tras sfori politice pentru ca politicienii corupti de la Bucurest sa ramana in functii. S-au lasat cumparati si manevrati de grupurile de lobby  de la Bruxelles, au actionat ca mercenari ai propriilor interese si au uitat de interesele romanilor. Au fost trimise la Bruxelles personaje create in laboratoarele politicii dambovitene care nu ne reprezinta. EBA ne-a facut de ras in Parlamentul European cu discursuri inculte, intr-o limba engleza stalcita, care au facut ocolul lumii virtuale, ca exemplu de prostie extrema la nivelul cel mai inalt al politicii europene. Harnicia sa notorie - cele 1387 de activitati in forurile europene cu care se lauda EBA - este un exemplu de harnicie a prostiei: inutila si fara un scop masurabil. Gigi Becali la fel. Si exemplele pot continua.


 
Am nevoie de sustinerea vostra pentru a ma lupta, la Bruxelles, pentru a pune pe agenda europeana interesele Romaniei. Un candidat independent pentru Parlamentul European are nevoie de cel putin 100.000 de semnaturi (ATENTIE - pe hartie si nu online!!!) de sustinere pentru inregistrarea candidaturii. Ajutati-ma va rog la strangerea de semnaturi! Oricate pueti (5, 10 sau 1000), sunt binevenite si necesare!

IMPORTANT! Va rog sa trimiteti listele cel tarziu la sfarsitul fiecarei luni (cel tarziu pe 15 martie) la adresa:

Telesource SRL
Str. Mures 143
300778 TimisoaraCe vreau sa fac? Pentru cei care doresc sa ma cunoasca mai bine: Cine sunt si ce ma recomanda?

Am un doctorat -pe bune- in economie, un master in studii europene avansate, si pun pasiune zilnic in ceea ce fac. Sunt un roman care s-a dedicat Romaniei si intereselor ei: am spus adevarul chiar si cand era incomod. M-am batut mereu pentru cauza in care am crezut, indiferent de consecinte. Acum sunt gata sa lupt la Bruxelles pentru Romania si romani, si am sase mari prioritati:

G - Germania trebuie sa isi plateasca datoria la Romania

In 2010 am facut dezvaluirea spectaculoasa dar riguros documentata ca
Germania are o datorie istorica fata de Romania, de peste 18 miliarde de euro. Cine are datorii la Romania, sa si le
plateasca. Daca ar avea acesti bani, Romania nu ar mai avea motive sa se imprumute mai departe, la Fondul Monetar
International.

O - Organizarea Romaniei pe baze sanatoase: modelul elvetian

Romania e de peste 20 de ani intr-o continua tranzitie, care ne-a obosit pe toti. Avem nevoie de un model de tara, de un model national. Cred ca Romania poate deveni o Elvetie a Estului, un factor stabilizator, de democratie, echilibru si prosperitate, atat pentru noi, cat si pentru regiune.

L - Libertatea romanilor de a fi stapani in tara lor

Ceea ce se intampla cu retrocedarile abuzive catre straini nu e normal. Romanii merita sa fie proprietari, nu chiriasi in tara lor. Politica abuziva prin care sunt restituite sute de proprietati in Transilvania, de care beneficiază, in special, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Biserica Catolica, Biserica Evanghelica si ungurii din Transilvania, genereaza cheltuieli "colosale" pentru buget pentru ca, astfel, statul devine chirias in scoli, spitale si universitatii.

B - Blocarea erodarii statului si a refeudalizarii tarii

Eu nu mai vreau baroni locali care sa taie si sa spanzure cand vor ei, care comanda deseori partidelor la Bucuresti. Avem nevoie de o regionalizare dupa cele mai bune modele si practici europene, nu de refeudalizarea Romaniei. Avem nevoie de gospodari moderni, de manageri competenti, nu de smecheri cu idei feudale. Nu "mergem inainte ca inainte era mai bine": nu era!

A - Atragerea de bani europeni, fara furturi si ineficienta

Romania are un numar mare de miliarde de euro de atras, in fonduri europene, de la Uniunea Europeana. E dreptul nostru, de care unii hoti si incompetenti si-au batut joc. Avem nevoie de proceduri simple si clare ca romanii sa poate atrage banii europeni, si de un control adecvat care sa previna furtul.

N - Natiunea trebuie sa iasa din pasivitate, nu suntem colonie

Dupa cum bine spunea Petre Tutea, statul roman actual nu apara bogatiile tarii si nu garanteaza munca natiunii. Eu cred ca romanii trebuie sa ridice capul si sa spuna clar si raspicat ca asa nu mai merge: nici la Bucuresti, nici la Bruxelles. Gata cu bataia de joc, gata cu mirajul Uniunii Europene. Meritam sa fim tratati ca parteneri egali in plan european si meritam o clasa politica mai buna, care sa ne reprezinte cu adevarat, la
Bucuresti. Impreuna vom face dreptate! Romania, romanii merita sa fie reprezentati cu adevarat.

Numai bine si multumesc,
Radu Golban
www.radugolban.ro / urmareste mereu si pagina oficiala pe Facebook

PS.
Daca vi se pare ca acum sunteti reprezentati extraordinar de europarlamentarii romani, ignorati-ma. Daca nu, promovati-ma, nu aveti nimic de pierdut, totul de castigat! revin cu informatii actuale. Neaparat sa trimiteti acest mesaj tuturor prietenilor si cunostintelor dv.

5 comentarii:

 1. Va multumim si va dorim mult succes! Va sustinem, pentru ca astfel ne sustinem pe noi insine ... De astfel de oameni are nevoie Romania!
  Cu respect,
  Prof. Aioanei Doru

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Total de acord cu candidatura ! Sper sa fie cu succes si sa nu ne mai amagim.

   Ștergere
 2. Da-le Doamne, mintea romanilor, cea de pe urma!...

  RăspundețiȘtergere
 3. ATENTIE !

  Cum trebuie sa arate o lista ? Ma refer titlul ei si la rubricile capului de tabel - conform legii . Altfel , ne trezim si va treziti ca va anuleaza astia listele . Am impresia ca semnaturile trebuie sa fie in original , nu scanate . Multe liste au fost anulate , in alte ocazii , pentru ca listele si implicit semnaturile erau scanate sau xeroxate - nu in original ! Atentie , asadar ! Faceti precizarile necesare , pentru a nu se munci in zadar !

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred ca dl prof Golban s-a informat bine. Modelul este dat in linh-ul de mai sus, din articolul domniei sale.
  Dar, sigur, mai trebuie verificat!...
  Ar trebui ca modelul de lista sa fie afisat pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente.

  RăspundețiȘtergere